Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@07:27:35 GMT

ترجمه صوتی قرآن در قالب نرم‌افزار«طنین وحی»

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۱۷۲۳۲

ترجمه صوتی قرآن در قالب نرم‌افزار«طنین وحی»

اصفهان- در سال ۱۳۸۵ اندیشه ترجمه صوتی قرآن در مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان مطرح شد و مراحل مقدماتی اجرای آن چند سال به طول انجامید تا اینکه سرانجام در سال ۹۰ کلید خورد و نرم‌افزاری با عنوان «طنین وحی» طراحی شد که در آن تمام ترجمه قرآن به صورت صوتی به مخاطبان ارایه گردید.

مدیر مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاینتاکید کرد:نرم‌افزار «طنین وحی» با امکان استفاده از ترجمه قرآن به شکل صوتی طراحی شده است که در ۳ قالب برنامه رایانه ای، اپلیکیشن موبایل و MP۳ توزیع می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد سجادی با اشاره به اینکه حدود هفت سال پیش در ارتباط با صحبت‌های شخصیت‌های مختلف در قرآن کریم پژوهش‌هایی انجام شد، اظهار داشت: در قرآن کریم شخصیت‌های مختلفی از حیوانات تا پیامبران الهی و حتی کسانی که هویت آنها را نمی دانیم به ایراد سخن پرداخته‌اند.

وی تصریح کرد: با بررسی های انجام شده دریافتیم که حدود ۲۴۰ شخصیت در قرآن کریم به صحبت پرداخته‌اند که بیشترین دیالوگ های صوتی مختص به وجود مقدّس پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) است، بعد با یک درصد بالایی حضرت موسی(ع) و سپس حضرت ابراهیم(ع) صحبت کرده اند.

مدیر مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهانافزود: بر این اساس حضرت محمد(ص) حدود ۳۰ صفحه، حضرت موسی ۱۳ صفحه و حضرت ابراهیم ۳ صفحه در قرآن کریم به خط عثمان طه صحبت کرده‌اند.

بیشترین واژه قرآن مختص پیامبر اکرم(ص) است

حجت‌الاسلام سجادی با بیان اینکه بیشترین واژه مختص پیامبر اکرم(ص) و کمترین واژگان کلمه «اُف» می باشد که در قرآن آمده است، ادامه داد: کمترین دیالوگ صوتی قرآن کلمه اُف است که قرآن به فرزندان سفارش می کند به والدین خود در هر شرایطی اف نگویند!

وی تاکید کرد: ۳۰ درصد قرآن کریم شامل صحبت با دیگران و ۵۰ درصد قرآن دارای افکت های صوتی شامل صدای رعد و برق، صدای بهشت، صدای جهنم، صدای حیوانات، صدای دریا و رودخانه ها است.

مدیر مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان با اشاره به روند اجرای مراحل تهیه نرم‌افزار «طنین وحی» افزود: ما بر این باور بودیم باید ترجمه ای از قرآن ارایه دهیم که برای همگان قابل فهم باشد و بر این اساس ۸۰ ترجمه را بررسی کردیم تا به ترجمه ای روان برسیم، تا اینکه سرانجام به ترجمه حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی رسیدیم که در آن زمان ترجمه ایشان در تفسیر نور بود و مستقل چاپ نشده بود اما در مذاکره ای که انجام دادیم کمال رضایت را دادند و با آغوش باز پذیرفتند که از ترجمه ایشان استفاده کنیم.

وی یادآور شد: ما از حجت الاسلام و المسلمین قرائتی خواستیم این ترجمه را بازنویسی کنند و البته گروه محققان مرکز تحقیقات کمک کردند تابازنویسی ترجمه انجام و به تأیید ایشان رسید و در نهایت منجر شد که ترجمه حجت الاسلام قرائتی به صورت مستقل چاپ شود.

وی یادآور شد: پس از آن برای شروع از ۵۰۰ نفر از هنرپیشه های استانی و کشوری تست صدا گرفته شد و نقش ها را تقسیم کردیم اما در ادامه مشکل دیگری پیش آمد و آن اینکه بعضی از آیات را ما نمی دانستیم از زبان مبارک پیامبر، جبرییل یا سخن خداوند متعال نقل شده است، از این رو تحقیقات مفصل انجام و شک به وجود آمده برطرف شد.

۱۲۰۰ آوا توسط هنرمندان ساخته شد

حجت‌الاسلام سجادی با اشاره به اینکه در ادامه اجرای کار، سن شخصیت های قرآنی را نمی دانستیم تا بدانیم فرد موردنظر باید با صدای جوان یا با یک صدای پیرمرد از کار افتاده نقش ایفا کند، اظهارکرد: به عنوان مثال ما نمی دانستیم حضرت موسی(ع) که به حضرت شعیب(ع) مراجعه کردند چند سال سن داشتند یا حضرت شعیب چند ساله بودند، بنابراین برای بررسی سن افراد هم تحقیقات گسترده ای انجام و نتیجه مطلوب حاصل شد.

وی تصریح کرد: در بررسی های بعدی دریافتیم بسیاری از آیات در واقع پاسخ یک سؤال است، به همین دلیل سؤالات استخراج شد و به صورت پشت زمینه توسط گروهی مطرح می شود.

مدیر مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان با بیان اینکه در ادامه با توجه به کمبود آواهای مرتبط با دین اسلام، طی این پروژه مجموعاً ۱۲ ساعت آوا در قالب بیش از ۱۲۰۰ آوا توسط هنرمندان ساخته و در جای جای قرآن استفاده شد، گفت: برای انجام این کار از صدای بعضی هنرپیشه ها ۹۰ برداشت انجام شد تا به حسّ مد نظر برسیم، پس از آن نیز زواید حذف، آواگذاری ها انجام و صداها یکسان سازی و آماده تولید شد.

حجت‌الاسلام سجادی افزود: نرم‌افزار «طنین وحی» با امکان استفاده از ترجمه قرآن به شکل صوتی طراحی شده است که در ۳ قالب برنامه رایانه ای، اپلیکیشن موبایل و MP۳ توزیع می شود.

وی یادآور شد: این نرم‌افزار به نوعی ترجمه صوتی تفسیر قرآن کریم است و برای رده سنی نوجوان به بالاساخته شده است.

مدیر مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان با اشاره به اینکه برای طراحی این نرم‌افزار از روانشناسان مختلف استفاده شده است، بیان داشت: درصدد فراهم ساختن زمینه لازم برای ترجمه قرآن به صورت نمایشی، انگلیسی و عربی هستیم و البته مذاکرات اولیه آن انجام شده است.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۱۷۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طنین زنگ سلامت در مدارس دورود

 به گزارش خبر گزاری صداو سیمای استان لرستان؛به مناسبت هفته سلامت زنگ سلامت در مدرسه شهید جهانگیری  دورود  نواخته شد.
  در این مراسم مسابفات  فرهنگی ،نقاشی ، اجرای نمایش و دکلمه برگزار شد و به برگزیدگان هدایایی اهدا شد .

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • جزییات و شیوه قتل بازپرس ویژه و قاضی سابق در آمل
  • دستگیری ۵ نفر در ارتباط با قتل بازپرس سابق در آمل
  • کشف ۸ فقره سرقت در دیر/ سارق دستگیر شد
  • جزییات قتل بازپرس سابق در آمل؛ ۵ نفر دستگیر شدند
  • اعزام زائران کرمانی به سرزمین وحی پس از ۹سال + تصاویر
  • چرا باید در کسب و کار خود از نرم افزار مالی استفاده کنیم؟
  • صادرات بیش از ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران
  • ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم
  • طنین زنگ سلامت در مدارس دورود
  • انجام ۲ پرواز به مقصد مدینه منوره